علف چای بیشتر در مناطق خشک، مرغزارها و مراتع آفتابگیر میروید. این گیاه بومی بریتانیا و اروپا است. علـف چای به سرما، کمآبی و شوری حساس است و خاکهای دارای زهکشی را ترجیح میدهد. برای افزایش گلـدهی علـف چای مکانهای آفتابی برای کشت مناسبتر است. علف چای گیاهی است روزبلند و حداکثر گل و ماده مؤثر آن را در اوایل تابستان تولید مینماید. علف چای در محدوده وسیعی از اقالیم رشد میکند اما برای جوانهزنی یا بقای گیاهچه در ارتفاع بیش از ۱۵۰۰ متر بـه علت سرما، رشد محدودی پیدا میکند. این گیاه در صفر درجه سانتیگراد شروع به رشد میکند، در منـاطق معتـدل رشد مطلوبی دارد و گرمای بیشازحد رشد آن را مختل میکند.
تکثیر علف چای عمدتاً توسط بذر علف چای در بهار، تقسیم اندام زیرزمینی (ریشه راست) در پاییز و گـاه توسـط قلمـه سـاقه صورت میگیرد. ولی جهت تکثیر در سطح وسیع از بذر علف چای استفاده میشود. خرید بذر علف چای ریز را بایستی در عمق کم کشت نمود زیرا به دلیل کوچک بودن به کشت عمیق حساس هستند. معمولاً از کشت غیرمستقیم بذور استفاده میشود. در اواخر زمستان، بذرهای داخل خزانه، در پیت و بدون پوشش روی بستر کشـت میشوند. بـذرها در ۱۰-۲۸ روز جوانه میزنند.
برداشت علف چای در زمانی است که ۵۰ تا ۸۰ درصد گلها باز شدهاند یعنی در اواخر خرداد یا ابتدای تیرماه و ایـن عمل شامل قطع پیکره رویشی این گیاه از نزدیکی سطح زمین (۱۰-۲۰ سانتیمتر بالای طوقه) است. برداشـت در حدود ۳-۴ بار به فاصله ۳-۵ روز تکرار شود، در طول سال میتوان ۲ بار پیکر رویشی آن را برداشت کـرد. برداشـت در یک روز آفتابی صورت گرفته و محصول را بایستی بهسرعت در محلی تاریک خشک نمود. سرشاخههای گلدار گیاه را باید بعد از برداشت بهسرعت خشک کرد. برای این منظور میتوان پـس از برداشـت در یک روز آفتابی آنها را در سایه و محلی که هوا جریان داشته باشد و نور مستقیم خورشید به محصول نتابد پهن نموده یا در خشککن استاندارد که دمای آن ۳۵-۴۵ درجه سانتیگراد است خشک کرد.
برای خرید بذر علف چای و سایر بذرها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید. همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop/
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳